Marina Abramovic i Norge

 

En av verdens mest anerkjente samtidskunstnere Marina Abramovic har nå en fin utstilling på Tjuvholmen i Oslo, og senere i år kommer hun tilbake for å holde en større utstilling på Heni Onstad Kunstsenter. Dette er en begivenhet alle kunstinteresserte bør få med seg.

Utstillingen på Tjuholmen heter «Dozing Conscioussness», og du kan få den med deg på Galleri Brandstrup. På åpningskvelden var køen så lang at mange måtte stå over en time i kø for å komme inn. Kunstneren selv var også til stede, noe som gjorde arrangementet ekstra populært.

Så hva er det Marina Abramovic som er så spesielt? Hun er den personen som satte performance-kunst på kartet, og mange sier at hun på egenhånd skapte denne kunstformen. Som person er hun eksentrisk, noe som gjør at mange finner henne fascinerende. Og siden hun bruker seg selv i kunsten sin, blir fascinasjonen av Marina Abramovic til en fascinasjon for arbeidene hennes.

I november kommer hun altså tilbake til Heni Onstad, og tar med seg «The Cleaner», som har gått sin seiersgang på museer verden rundt.