Hvordan kunst er en del av hverdagen din

Mange av oss er ikke så veldig opptatt av kunst, men kunst er faktisk en stor del av livet vårt uten at vi skjønner det helt selv. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan kunst faktisk er en del av hverdagen din.

Sitter du i stua di nå?

Hvis du sitter i stua di når du leser dette, kan du jo bare se deg litt rundt. Alt du ser i hele rommet er kunst. Dette gjelder alt fra møblene og tapetet til bøkene du har i hylla di. Når du skrur på TV-en, vil du også se en rekke ulike former for kunst på skjermen. Det er ganske vilt å tenke på faktisk!

Det er mange av oss som sier at kunst er overvurdert, og at vi ikke trenger det som en del av livet vårt. Men, til og med klærne du går med er kunst! Derfor ville livet vært ganske kjedelig om vi alle hadde eliminert kunst fra hverdagen.

Kunst rundt hvert hjørne

Det er ikke bare ting man kan se på som er kunst, men det finnes også brukskunst. Dette er rett og slett kunst som vi bruker. Eksempler på dette kan være ei strikkejakke eller en trekniv. Dette er ting som folk har laget for at du skal ha til bruk i hverdagen.

Når du går nedover gata, vil du se ulike hus og kanskje til og med en busstopp. Alt dette er ting som er designet for å brukes.

Gjør et lite tankeeksperiment da vel. Se deg rundt der du er og sjekk hvor mange ulike typer kunst du kan se. Det vil være flere enn du tror. Kunst finnes rett og slett alle steder. Mange regner jo også at mat er en form for kunst!