Kunst til fest og hverdag

Det finnes så utrolig mye spennende innenfor kunsten man kan sette seg inn i. Noen elsker kunst som er fullt av mennesker og liv, mens andre er mer fokusert på isolasjon. Dette er noe som er veldig fascinerende.

Festlivet

For et par uker siden var jeg på en fest, det var så mye liv og røre. Jeg traff en rekke mennesker og vi snakket om ulike tema og hvordan festen var. Det fikk meg også til å tenke på hvordan man er friere på fest enn man er på for eksempel jobb eller hjemme. Det ligger forventning i lufta. Det var så spennende, litt sommerfugler i magen og litt drikke i glasset. Jeg ble veldig inspirert og ville gjerne arrangere min egen fest, så jeg gikk inn på partyking.no for å få inspirasjon til tema. Her fant jeg masse. Jeg vet enda ikke helt hva temaet skal være, men det blir nok noe spennende og kunstrelatert. Jeg liker tanken på å ha en Roy Lichtenstein-fest.

Det å ha en fest der alle kler seg ut som noe kunstrelatert er også ganske spennende. Kanskje det å kle seg ut som et staffeli hadde vært festlig?

Hva slags fester er det dere liker? Inntrykkene mine tilsier at de fleste liker en fest der man kan møte nye folk og utfordre seg selv litt sosialt. Tror dere jeg har rett i det?

Hverdagsliv

I det siste har jeg tenkt veldig masse på det motsatte av en fest også, det var når jeg oppdaget kunsteren Edward Hopper. Han har fokusert på å portrettere isolasjon.

Jeg synes du burde sjekke disse artiklene her og her for å skjønne mer av hans kunstnerliv.

Denne mannen har fått meg til å tenke på meg selv og mitt eget liv. Det er jo så rart hvor mye folk har å si i hverdagen. Altså det å være sosial. Derfor underholder jeg meg selv med å planlegge fester, som jeg kommer til å ha i fremtiden. Dette har nesten blitt en hobby for meg. Jeg ser på videoer som handler om festplanlegging og jeg leser ulike bøker om festing.

Det er så rart at man kan leve så forskjellige liv, men kunsten setter fokus på de rareste ting. Jeg vil absolutt si at jeg liker å tenke over disse tingene og bruker mye tid på min egen kunst. I tillegg bruker jeg mye tid på å reflektere og tenke over hverdagslivet.

Det er jo viktig at man lever i tråd med hva man ønsker å oppnå. Det synes jeg er veldig viktig og jeg tror Edward Hopper prøver å formidle at det å være alene også kan være svært positivt for en selv og ens eget selvbilde.