Minner som varer

Denne spesielle situasjonen er ikke lett for mange, da hverdagen er snudd på hodet og flere synes det er vanskelig å tilpasse seg. Det er likevel flere positive sider til denne omveltningen av rutiner, nemlig at vi har bedre tid til våre fritidsaktiviteter og interesser. Hobbybutikkene melder om at de selger som aldri før, noe som viser at vi gleder oss over å endelig kunne bruke tid på å lære nye ting og bli bedre i våre hobbyer.

En aktivitet som passer til alle aldre, er maling, tegning og fotografering. Dette er noe man kan samles rundt stuebordet for å gjøre, og foreldre kan nyte at barnas nysgjerrighet og energi brukes på en rolig innendørs aktivitet. Man kan også motivere seg selv eller barna ved at de små verkene kan gis i gaver til besteforeldre og venner. For at maleriene, bildene eller tegningene ikke skal bli rynket legger man de i rammer som sørger for at arket holder seg flatt og jevnt, mens glasset beskytter mot UV-stråler slik at fargene ikke blir blekere.

En annen fritidsaktivitet som har økt i popularitet, er brodering og strikking. Dette er ikke like lett for de minste, men for voksne er dette stimulerende og avslappende samtidig. Mange sier at det har enda en fordel; å jobbe eller studere mens man gjør noe med hendene forbedrer konsentrasjonen.