Se street-art i Oslo

 

Street-art var lenge en undervurdert kunstform, men den har heldigvis fått mer anerkjennelse de siste årene. Spesielt gatekunstneren Banksy har vært med på å sette street-art på kunstkartet, selv om ingen vet hvem denne mystiske kunstneren egentlig er. Det finnes mange Banskys verden over, men uheldigvis er det ingen i Oslo. Likevel er det masse kul street-art og se på bygninger i den norske hovedstaden.

Et av de beste stedene for å se gatekunst i Oslo, er området rundt Blå – som ligger ved Akerselven, nederst på Grunerløkka. I området her har kommunen gjort det lovlig for gatekunstnere å holde på, og resultatet er fargerike og dynamiske vegger som skriker etter å bli tatt bilde av. Og mange kommer hit nettopp for å ta bilder til magasiner, blogger eller Instagram.

Men det finnes masse kul gatekunst andre steder i Oslo også, og den beste måten og se den på er å ta bena fatt, gå på kunstvandring – og håpe man kommer over noen virkelig gode kunstperler på diverse vegger byen over. Man vet aldri hvor nye kunstverk popper opp, eller hvor de blir malt over – så det er bare og la seg overraske.