Kunstmuseer i Oslo

 

Akkurat som en hovedstad hør og bør, har Norges hovedstad mange kunstgallerier-

og museer, men det finnes også noen bortgjemte perler alle som er glade i kunst burde sjekke ut. Mange av disse bortgjemte kunstskattene finner du faktisk bare ved å vandre rundt i gatene, og ikke minst parkene, i Oslo.

Museer

Stjernen av alle kunstmuseer i Oslo er selvsagt Nationalgalleriet, her finner man alle skattene fra de forskjellige tidsepokene – og selvsagt kunstnere som Krogh og Munch. Men er man spesielt interessert i verkene til sistnevnte, bør man oppsøke Munch-museet på Tøyen, dette er et fantastisk museum som kun viser verker fra denne folkekjære kunstneren.

To private kunstmuseer man absolutt også bør besøke er Astrup Fearnley på Tjuvholmen i Oslo, ikke bare er museet en arkitektonisk perle i sin egen rett, her samles også noe av det beste innenfor internasjonal samtidskunst. Her finner man både en fast utstilling med kunstnere som Damien Hirst, men også rullerende utstillinger som er verdt å få med seg.

Det andre museet som fortjener å nevnes i denne sammenheng er Henie Onstad Kunstsenter som man finner kun en kort kjøretur fra sentrum av byen.